mamma <3

mamma pratar politik med sin man i telefon. fan, min mamma är så jävla grym. stark, tuff, smart. jag älskar min mamma!

freeiidak.

freeiidak.

stefan och zebbe sitter i soffan, precis såhär, och jag har snott den här:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
".. i luftfattiga klassrum, ointressanta böcker skrivna med små gnetiga.."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

täcket i sängen och väggen.

3. Vad var det senaste du såg på tv?

nyheterna igår. det var helt plötsligt gävle-dalanyheterna på vår teve, här i göteborg. det kändes lite underligt. som att vara "hemma" i söderhamn/ludvika.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

0120. (0109 var den)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

stefan och zebbe som pratar lunnevadminnen, och en liveplatta med sigur rós.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

för en timme sen, när jag och stefan kånkade tvätt från tvättstugan. det regnade lite. duggregn.

7. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?

jag uppdaterade min bilddagbok och läste bloggar.

8. Vad har du på dig?

mysbyxor, linne, randig tisha och röd kofta.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

inatt drömde jag något om att jag hängde vid ett gigantiskt köpcentrum med en känd svensk manlig skådespelare, men jag minns inte vem.

10. När skrattade du senast?

lite tidigare idag. åt stefan, tror jag.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

varièté vauduvill-affischer, en ÅSA-vägskylt, vattenbjörnsteckningen som stefan fick av anna och johanna när han slutade på lunnevad, lite bandgrejer och familjefoton.

12. Har du sett något konstigt på sistone?

nej.

14. Vilken var den senaste film du såg?

jag och stefan såg nya james bond på bio.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

en lägenhet, typ en trea. gärna i huset som vi bor i. körkort. både bil och motorcykel. en sån där roadtripresa i USA med stefan. en magic bullet. hela buffy the vampireslayerserien.  och så skulle jag ge bort pengar till några jag tycker om som har alldeles för mycket att oroa sig för, och då är pengabrist inte så bra.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

jag var kär i magnum förra sommaren. ja, han med mustascherna i den där åttiotalsserien.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

könsmaktsordningen.

18. Tycker du om att dansa?

när jag är ensam hemma.

19. George Bush?

>_<

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?

jag har ju inte ens sett dem än, hur ska jag kunna veta? men jag skickar gärna med släktnamn i andranamn. elvy och erling är ju två fina namn, t ex.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

kanske, men inte just nu. jag är för upptagen med att få världen att sluta skaka.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"kul att se dig!"



sovdags.

no more religiösa grubblerier, josé!



miss universum

GUD.

35061-16

BIBELN


jorå. så är det. jag glömde ju bort att jag inte tror att min kraft finns i en kyrka där det sitter en massa människor som inte tycker att jag borde bli moster eller faster (eftersom magnus och anna "bedriver otukt") utan där inne, innanför revbenen, hej och hå!

i grunden vill ju jag också kärlek och gott, gott, gott. men that way isn't my way! jag vill tacka de jag fått diskutera med när jag grubblat. tack! (speciellt tack till david)

och ja, jag tror ändå på något stort, större än vi kan greppa (hallå, vad låg bakom big bang, vetenskapsnissarna?) men jag tror att det räcker med att försöka göra väl. vem/vad lägger magkänslan i magen? miss universums selfelected ger mig en bra magkänsla. där finns skönsköna ledord som gör att kraften spirar där innanför revbenen och världen slutar vibrera en liten stund.

kram.










idag vet jag vad jag ska bli när jag blir stor.

det har säkert gått över tills imorgon. men just idag vet jag att jag ska bli mellanstadielärare när jag blir stor. det ville jag bli när jag var liten. jag skulle bli lärare och så skulle jag skriva böcker också.

nu ska jag kolla upp var jag kan läsa in naturkunskap b så att jag kan söka till högskolan i skövde sen.

och så vår vi se hur det ser ut imorgon.


i love my morgonfrills

i love my morgonfrills


idag är jag nästan frisk! inget mer ajaj i bihålorna i alla fall, jag tolkar det som att de två liter te jag drack igår fungerade. (jag vill aldrig ha te mer nu, faktiskt. aldrig.) somnade med blött hår igår och drömde fler yviga drömmar om alla reseintryck. idag har jag legat i sängen och lagt upp bilder från resans tre första dagar på bilddagboken. jag tror att det börjar bli dags att faktiskt äta något nu.


imorgon blir det skola. jag känner mig tillbakaslungad i stressen och det känns verkligen sådär. hej vardagsverklighet. hej monolog som ska vara klar nästa vecka, hej bokrecension som aldrig lämnades in, hej telefonräkning (som iofs inte var så dyr) hej västtrafikbot (jävlaskitbajs) hej jagvetintevadjagskagöranästahöst, hej junis, hejhejhejhejhej.


det löser sig nog.


hemma

hemma

det första jag åt när jag kom hem. framför teven, det var falcon crest. sen sov jag ända tills jag hörde stefans nycklar i ytterdörren. då blev det pusskalas!

jag är brakförkyld, det tackar jag ACn på sista hotellet för som spydde ut kall luft över min säng. det var skönt när jag precis kommit in efter att ha apsvettats ute, mindre skönt när jag vaknade frusen mitt i natten.. det gör ont inuti kinderna! mamma har tipsat mig om att dricka varmt i mängder (så stora mängder att "man i slutet av dagen vill slå personen som tipsade en" som hon sa),  så att det inte blir någon inflammation, så det gör jag nu i ur min halvliterskopp tills jag nästan spyr. 

ja, och resan. den var fantastisk. intensiv, jag var grindfärdigt trött några gånger, men ojojoj vad jag är glad att jag bestämde mig för att åka. jag vet inte om jag kommer skriva så mycket om resan här, men om man är nyfiken är asakarin.bilddagboken.se rätt bra att kika i, om en stund när jag hunnit sålla bland alla miljarder bilder jag tagit.. just nu försöker jag sortera alla intryck i huvudet. jag tjuvstartade inatt i sömnen. mina drömmar utspelade sig på angor wat området och allting var väldigt rörigt. så rörigt att jag tillslut kände att jag var tvungen att vakna, helt yr! :D

men nu, som sagt, sålla bilder. och dricka te.

RSS 2.0