ett studiebesök i akademikernas värld.

idag tog klassföreståndare K-G med oss i Kultur-Dramaklassen till Universitetsbiblioteket där vi skulle skaffa oss varsitt lånekort. jag och anna tyckte att det verkade lite läskigt. vi är lite rädd för universitetet. anna skulle vilja läsa beteendevetenskap och jag har min gamla arkitektdröm, men vi är så räddasårädda att det känns läskigt att bara tänka på det.
men idag fick vi nosa lite på den där världen i ganska ordnade former, prata lite med varandra om självkänsla som borde införskaffas så att vi kommer våga nån dag, och K-G riktigt myste bland hyllorna, och genast kändes det inte riktigt lika läskigt längre.

men ganska läskigt fortfarande ändå.

dessutom får man se många kufar på Universitetsbiblioteket. det kan man locka sig själv med när det tar emot.

å. jag vill veta vad jag vill bli när jag blir stor.

vi pratade om den svåra balansen mellan att ha ett jobb som känns intressant för en själv, men ändå kunna lämna jobbet på jobbet, liksom. jobb som vi funderade på som är lite sådär är psykolog, juniskonsulent och skolkurator.

å. jag vill veta vad jag vill bli när jag blir stor.

jag hann skriva klart min uppsats! jag blev till och med ganska nöjd med resultatet.

i vår klass kramas man mycket. jag har en bild som kanske inte är så oriktig av att man inte gör det på universitetet. folkhögskola. folkhögskola is the shit. vi pratar mycket om oss själva också. sådär, mjukar upp stämningen lite genom att säga läskiga saker. som "hej, jag tror att jag inte kan någonting." och så är det en person som säger det som man själv uppfattat som jätteduktig, och så säger man "ååååå!" och kramas och så känns världen som en lite mindre farlig plats.

åå. folkhögskola is the shit.

nu är det snart junisdisco! det ska bli kul. jag minns de gamla skoldiscona när man var runt tio. jag var en sån som stod och suckade drömskt vid fönstret och hoppades på att bli uppbjuden. hahaha. det tycker jag är lite pinsamt.

mätt&belåten och ständigt lite småpirrig över resan till kambodja. iiii.

igår köpte stefan en kofta! jag trodde aldrig att den dagen skulle komma. men nu har han en. och han är så fiiiin!

jag måste borsta tänderna nu. imorgon blir det skräckfilm här. soffan blir eventuellt packad. och fåtöljen. vi får ta ner gästsängsmadrassen och dona. vi ska se Det. jag bävar redan lite. jag kommer vara mörkrädd i en månad efteråt. ändå vill jag se den. varför är jag så.. dum?

skolk.

måste gå ut från ANT-lektionen en stund. sist fick den mig att börja gråta. då pratades det om huruvida alkoholism är en sjukdom eller inte. vår lärare ansåg inte det. vi diskuterade en stund, sen var lektionen slut och jag var helt tom.

idag får jag veta en hel del andra akademiska termer hit och dit som inte hjälper mig ett enda dugg. tvärtom. jag vill inte gå in mer på det här.


och fredrik reinfeldt är ny statsminister och jag har svurit hela morgonen. jag är uppriktigt sorgsen, oroad och bedrövad. och lite bedövad.

gymnasist?

....

RSS 2.0