suck

här ligger jag och pruppar i myshörnan och är arg på bilddagboken som inte vill funka så jag kan inte titta på johans festivalbilder som jag hemskt gärna hade velat för jag får liksom leva på andras festivalbilder eftersom jag inte varit på någon själv i år. jag får för mig att jag vill bo på dräggiga campingplatser och sånt. vad är det för fel på mig? jag måste ha blivit övergammal.
men mest har jag ångest för att stefan ska hoppa bungyjump idag och jag kan inte vara där och kontrollera så att allt går bra. jag lider. jag lider av kontrollabraxabakyl och magiskt tänkande som alla har när de är små men jag har inte lyckats göra mig av med mitt. jag blir tokig. jag pratar lite med G och ber henne hjälpa mig slippa. vi har ett ganska intressant samtal och jag känner att jag börjar lugna ner mig. sen säger jag tack för mig och rör på mig och då kommer kontrollabraxabakylet tillbaka. så måste jag äta upp all gröt som stefan kokat fastän jag är mätt för annars kommer linan gå av när han hoppar. ja. jag vet. det är helt sjukt. och så måste jag vara jätteduktig här hemma. tvätta och göra fint för att bevisa för alla högre makter att stefan är jättejätteviktig för mig så snälla gör så att hans lina inte går av fastän vi började dagen med att tjafsa om småsaker. jajagärjättetacksamöveralltjagharsnällasnällahögremaktertadetinteifrånmig. ja. jag vet. det är helt sjukt. jag har förstått att det här är ett typiskt beteende för BTMare, men det spelar ingen roll. jag orkar inte vara knäpp i huvudet längre. jag vill säga till stefan "shit va grymt! hoppas du får en asskön adrenalinkick, så ses vi hemma sen" och så är det inte mer med det. eller "åå det är så fint att du åker till USA själv en månad, du kommer växa flera meter" istället för "VI MÅSTE HITTA NÅT ABONNEMANG SÅ ATT VI KAN RINGA VARANDRA SKITBILLIGT OCH SÅ MÅSTE DU SKICKA ETT SMS TILL MIG VARJE KVÄLL NÄR DU GÅR OCH LÄGGER DIG FÖR ANNARS KOMMER JAG FÅ PANIKÅNGEST OCH DÖ"

hur gör man för att få bort det? någon som har någon mirakelkur? tack och hej.

<3 myshörnet <3

nu är det gjort. nu är det nästan klart. det ska flyttas om lite tavlor och affischer, filmhyllorna ska upp ovanför soffan, men annars. och det är så fint! jag är alldeles mjuk i kroppen för att det är så fint! jag och stefan har suttit här hela kvällen och bara gonat oss. det är så mycket bättre än innan! och allt sängutrymme som plötsligt blev. jag kommer sova som en prins! i love vår borg.

<3 myshörnet <3

det blev ju som sagt en myshörna. här är den. lite provosoriskt med kuddar och lakan istället för draperierna vi tänkt sen. men så himla himla mys. observera morotskakan och tekopparna - första fikat i myshörnet! om man är snäll kan man få sova där när man kommer och hälsar på.

nej. time for more mys in the myshörn.

godnatt!

skivorna.

så! ommöbleringen gick smärtfritt. den gick utmärkt t om! om man bortser från att vi måste säga hejdå till lillteven som inte riktigt passar in längre. det känns hårt! men vi kommer nog överleva. vi har ju datorn nu. ja. det blir bra. jag är lite nervös över den smala passagen vid fåtöljen och fotändan på sängen (se föregående blogginlägg med planlösning) och hur stor kommer den där loftsängen att bli egentligen? vi har lagt på extra centimetrar när vi planerat för att vara på den säkra sidan, men det är fortfarande lite läskigt! hursomhelst. igår sorterade jag mina skivor när de fick sitt nya hem på hyllorna i tevebänken, och det var lite som när man städar garderoben. "jajustja, den här skivan har jag ju, den är ju asfin!" jmf "jajustja, den här gamla tröjan har jag ju, den passar ju fint till de där nya brallorna!" så nu har det varit musik hela morgonen. stina nordenstam "and she closed her eyes" the smiths "the queen is dead" refused "everlasting" och nu eryka badu  "baduizm". mycket fint.


skivorna.



men nu är det dags för en vända till willlys och köpa lite lunch och ingredienser till morotskaka som jag tänkte bjurra björn och ella på som tack för säng, leverans och hjälp med ihopskruvning.

nu är det fanimig dags!

okej. imorgon kommer björn hit med sängen. så nu är det faktiskt dags för ommöbleringen. vi är modiga och har valt den djärva planlösningen. det är ju faktiskt den vi är allra mest kära i. håll tummarna för att den funkar lika bra i verkligheten som på vår lilla skalenliga karta! strax kommer sabina hit och hjälper mig att hugga i tills stefan kommer hem från jobbet. pirrigt! jag är lite rädd för att björn ska komma hit imorgon, titta på möbleringen och göra den där minen han gör när han är skeptisk...

det är spännande det här. 4 real!


nu är det fanimig dags!



höstlov i söderhamn.

hittar en gammal fin bild från höstlovet i söderhamn. jag kan inte sluta undra. vilka är de här människorna? och hur uttalas egentligen mökjas? "möckjass" eller "mök-jas"? jag vågade inte ringa på och fråga.

nu ska jag hänga de sista maskinerna, så, hejsålänge.
höstlov i söderhamn.



att leva som man lär.

idag äter jag ostbågar (cruncherz - de godaste!) till frukost, helt i linje med mitt älskade livsmotto.

politiskt inkorrekt.

jag känner starkt:

... att jag vill skjuta våldtäktsmän
... att jag vill skära ollonet av tafsare
... att den där sjuttonåringen som lurade torskar och lejde folk att misshandla dom gjorde något fint, ända tills hon stal deras plånböcker.

jag orkar inte argumentera mer om det, men ni vet, det här med att se sin egen jävla skeva skruvade sinnessjuka sexuella njutning som något viktigare än att respektera andra människor och inte förstöra deras liv osv. jag förstår inte hur andra människor håller sig så lugna och inte vill skjuta vilt omkring sig.

sån är jag!


(sen vill jag slå alla grabbar som ser sig själva som centrum av världen och måste tränga sig före en mamma med barnvagn när de ska av bussen. jag är allergisk mot grabbar.)


stulen från mowli.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
finhänget! anna var här, a-k n. var här. det var fika och soppa och nybakt bröd och finprat.
Vad gjorde du kl 08 imorse? 
sov som en liten gris och drömde om att rädda världen (faktiskt.)
Vad gjorde du för 15 min sedan
läste emma angbergs blogg.
Det sista du sa högt?
horoskophoroskophoroskophoroskop. (det stog i malins blogg att man skulle prova för att se att horoskop är ett roligt ord. det är det faktiskt. många o:n!) 
Det senaste någon sa till dig:
jag tror att det var när stefan sa att han skulle få en belöning för att han dödat tomatmonstret (i FFXII)
Vad har du druckit idag?
ingenting!
Vad var det senaste du åt?
skitgod soppa och nybakt bröd. igår.
Vad var det senaste du köpte?
ingredienser till bakning. det blev muffins och äppelkaka.
Vad är det för färg på din ytterdörr?
träbrun.
Vad är det för väder hos dig nu?
mulet. det är synd. jag ska sitta barnvakt åt ivar. jag hade hoppats att vi skulle kunna gå till kaninerna och klappa dem. men inte i regn. nejtack.
Godaste glassmaken?
melonglass!  
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
åå, jag är så tråkig och säger som en gammal tant "neeäeej, men förälskelse"
Sover du tungt? 
ibland. ganska sällan.
Drömmer du mardrömmar? 
ibland. oftast handlar de om att jag vaknar och att sängen är omringad av en massa jobbiga människor.
Trivs du med ditt jobb?
jag har sommarlov!!
Favoritklädsel?
mina svarta mjukisar med mudd + svart linne + svarta älsklingskoftan. mjukt och fint.
Favoritlåt just nu?
jag vet inte! jag lever ett ganska musikfattigt liv just nu.
Vad ser du om du tittar till höger?
två gitarrhuvuden, en vägg som borde tapetserats om för tio år sen, en affisch med en bild från tevespelet canis canem edit.
Vad gör dig glad just nu?
mitt liv!
Vad ska du göra härnäst? 
äta frukost, klä på mig och åka till mölnlycke och passa ivar.
Höger el vänsterhänt?
högerhänt.
Humör just nu? 
hungrig men glad! 
Favoritgodis? 
hårda lakritsar med salt pulver i, marabous frukt&mandelchoklad, stefan.  
Kläder just nu? 
svart linne, stefans gamla djurgårdenmjukisbyxor. 
Sommarplaner?
leka leka leka. jobba sista veckan innan skolan börjar. längta efter skolstarten!
Hur många kuddar sover du med?
en under huvudet och en mellan knäna, precis som en gammal tant (det är skönt och avlastar ryggen när man ligger på sidan faktiskt!!) om stefan inte är hemma blir det tre kuddar, för då måste jag krama något.
Spelar du ngt instrument?
nej. inte sådär regelbundet.
Morgon eller nattmänniska?
både och ibland är morgon skitmysigt, ibland är natt skitmysigt. jag är flexibel!
Vad är viktigast för dig?
men gud.
Är du kittlig?
om kittelutövaren behärskar den rätta snitsen.
Snarkar du?
när jag är förkyld.
Stjärntecken?
oxe
Äckligaste insekten?
tvestjärtar och spindlar.
Stökigt el välstädat? 
det går i vågor. ibland finns det helt enkelt bättre saker att ägna sig åt än att städa. då får man vara snäll mot sig själv och bestämma att man slipper.
Längtar du mest efter just nu?
jag vet inte. familjen, kanske?

.oOo.

jag tror mitt peptalk med mig själv igår funkade. idag tyckte jag att min mage var tokigt fin när jag vaknade. fantastiskt bra.
annars började jag dagen med att kika ner i buskaget nedanför balkongen. där har det legat ett gäng såna plattor man kan lägga på sitt fula balkonggolv i över en vecka. jag har nu bestämt mig för att det är någons skräp (det ligger lite skräp här och där ibland här nedanför) så nu tänker jag gå ner och norpa dem. kanske kanske kan det bli lite fint på balkongen trots att vårt nya projekt, ommöblering till följd av skänkt loftsäng kommit före. björn lanefeldt är snäll och räddar min och stefans sömn. det blir lite väl jobbigt att trängas på 110 cm ibland. men nu ska vi få 30 - 50cm extra att sova på. men en till möbel i vårt övermöblerade vardagsrum? det är spännande det här. alla bara "men det är skitsmart med loftsäng, då kan ni ha skrivbordet under där, så får ni mer plats". men vi är inte så pepp på det. vi vill ha en myshörna under loftsängen. så: vi har följt boffo-carinas råd och ritat upp vårt rum och alla möbler skalenligt. nu sitter kartan ovanför telefonbordet och alla möbler har små häftmassepluppar så att det är lätt att möblera om när man får en ny fin idé. vi har inte riktigt hittat den ulitmata möbleringen än, fast den som är på bilden är min favorit trots att den är lite vild. det är lite svårt att se, men jag uppmanar alla besökare som kommer hit inom två veckor att sitta i fåtöljen ett tag, begrunda och fundera ut nån fin möblering. den som kommer på den ultimata möbleringen ska jag baka en fin veganmorotskaka till!


.oOo.

hahahahaha.

åå. hahaha. jag har läst lite gamla blogginlägg. det var kul. mina favoriter: bitterfittornas överkukhuvud och någonting måste göras. alltså, jag har suttit här i min ensamhet och skrattat högt åt mig själv. efter ett tag satte jag skrattet lite i halsen när jag insåg att.. det är kanske inte riktigt okej att göra så? sitta och läsa och tycka att man minsann är en riktigt härlig jävla brudjävel. bli lite kär i sig själv sådär. det är inte så jävla janteriktigt, liksom. men jag kan inte hjälpa det. det var så riktigt guldigt att få sitta här och bara njuta av allt som finns som är fint i mig när jag suttit i över en timme och titta på alla koolingar i bilddagboken som blir så snygga på bild och fyller sin sommar med så jävla spännande saker, träffar en massa kompisar, åker utomlands, bor i en buss på festival och wookar älg, köper nya koola kläder, klipper lugg, jamen ni vet. så sitter jag här och blir helt dränerad på all sån där frejdig livsglädje och känner mig som en punkterad ballong. sen läser jag lite gammal blogg och blir alldeles kvillrig. haha. hoho. såhär kär kände jag mig jävligt länge i sträck när jag var på hångelstråt 2003-2004. shit. jag var jävligt snygg då, och kär i mig själv. och så kände jag så igen när jag bara  bestämde att "nej, nu ska ingen jävel få hångla mig mer. jag ska skaffa integritet!". oj. då var jag nog kärast i mig själv - ever. sen gick det över. me & myself gick in i nån sån där riktig gråhöst. men jag tror det kanske börjar släppa lite nu? trots extrakilona? ingen jävel ska få mig att skaka i grundvalarna igen genom att klappa mig på magen och säga "åsa, är det nåt du inte berättat för mig?" (fan alltså, jag vet fortfarande inte om det var ett försök att vara lite rolig eller en seriös fråga. jag blev hursomhelst knäckt trots mitt käcka svar "va, va säger du? är jag inte platt? jag som precis varit och bajsat!") nejnujävlarNEJNUJÄVLAR! nu alla små extrakilona, nu ska jag älska er av hela mitt hjärta. jag ska säga "åå åsa, du är så jävla skön!" varje morgon när jag vaknar, och jag ska bli riktigt jävla outhärdlig för de där surfisarna som bara "nej, gudnuärdupinsamåsa" och ojojoj vad jag svär mycket i min blogg. men sluta åsa, du ska inte be om ursäkt för dig själv. det är din blogg, ditt navellud, du svär hur mycket du vill! SÅ!

och jag ska sträva efter att a l d r i g mer känna mig fel. sådär för mycket och för lite på samma gång. nejnejnej. här är jag. inga ursäkter kommer att komma över de här läpparna! jo. om jag trampar nån på tån eller råkar slå nån på käften i mitt yviga viftande, jag tänker ju inte sluta vara en medmänniska bara för att jag blir kär i mig själv! såklart.

nu till ordet jante. alltså jag får lite rysningar av det. det borde alla få som har nåt i huvudet och i hjärtat och läser johan von hollstainhejochhåhurfanmannuskriverhansnamns krönikor i metro. jag tror inte han kan skriva om nåt annat än jante. jante för honom är liksom.. att man inte får tjäna pengar i sverige, för det är fult. man får inte vara entrepenör i sverige, för det är fult. de här människorna som har tjänat en massa pengar och entrepenörar sig är liksom guldkornen i vårt annars så grådassiga samhälle och under sossarnas betongregim har de inte fått den puts och upphöjning de förtjänar. allt som är vänster bidrar till jantelag. uschusch. åå, han är en sån fulkuk. jag ska fan bli krönikör i metro och så ska jag stevfala och skriva om att den riktiga jantelagen, det är den som förtrycker människor på riktigt. den som förnekar att alla har ett värde, som är detsamma för att vi existerar. alla människor är små mirakel. alla små djuren är också mirakel. men det funkar inte riktigt med sånt i ett samhälle byggt på patriarkala strukturer och föreställningar. det funkar inte i en kapitalistisk värld. och det suger.

men jag tänker sitta här i mitt hem som är min borg och känna att jag är så jävla värd. jag är så jävla jävla värd. jag är fantastiskt värdefull när jag är sjukskriven och går på socialbidrag också. jag är så fantastiskt jävla värd. jag är värd när jag har sommarlov och inte bidrar med ett skit. jag är värdefull när jag ligger och fiser under täcket på morgonarna och inte orkar gå upp. jag är fantastiskt värdefull när jag sitter här och ordbajsar och inte ens har åstadkommit en bajskotte än trots att klockan är snart ett. snart ska jag lägga mig på golvet och njuta av att finnas till och lyssna på min gamla LP med bob hund och när jag känner efter är det nog dags att levera den där bajskotten snart. fina lilla bajs. från min fina frodiga rumpa. som frodas och frodas och vägrar bli instängd i för små byxor. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. visst är det härligt att finnas till? puss puss alla små guldkorn som orkade läsa ända hit. och de andra också. kom ihåg att även om ni sitter där och går på bidrag och inte ens orkar resa er ur tevesoffan så är ni lika värdefulla som vem som helst som ni ser på den där teveapparaten. (alltså jag vet hur svårt det kan vara. det är så jävla självklart och så är det det ändå inte. jag har jämfört mig med allt från gullfiorna i beverly hills till de som räddar apor och känt att jag inte är värd tio öre ens.)li alla fall: lovelovelove.


---- lite senare --------------------------------------------------

jag glömde säga att jag ska älska mitt tåhår också. åå jag kände mig så söt när jag hade släta marsipantår, men nu är det liksom som en liten kaxig borst där. jag älskar den. på alla tårna.

nu har jag fått huvudvärk för att jag inte ätit något mer än två citronmuffins idag. nu är det dags för lunch och frukost.

ååå den är så fin, åååå!

hejhejhejhej! jag är sådär glad som när jag var liten och började blöda näsblod av lycka, för nu har vi en ny dator, och den är så himla fin, och vi behöver aldrig mer hetsinterneta vår internettimme på bibblan eller betala en miljon kronor för att interneta på sidewalk eller hetsa till banken för att betala räkningar, för nu är den här, findatorn! åå, jag vill pussa den, men då får den fula fläckar, så jag gör inte det.

igår var en fin dag! inte bara för att vi köpte datorn. det var också dagen då superstäddagen avslutades. och så var det dagen då jag barnvaktade ivar nån annanstans än hemma hos sofia för första gången, och det gick alldeles strålande. han är så stor nu, pluppen. innan han gick klappade han mig i håret och sa "du är min lilla gullunge".

nej, nu ska jag ta igen allt jag har att ta igen. bilddagboken, t ex. som sagt, jag har typ sjuttontusen bilder att titta på, så det är väl bara att köra igång.

en tisdag.

jag och jimmie började dagen i SR/SVT-huset och fick prata lite i radio. det var läskigt och roligt på samma gång. jag kände mig pladdrig. det var direkt. jag har inte vågat lyssna än.

sen åkte jag hem och sov bort halva dagen. åå vad skönt rebellisk jag kände mig när jag kröp ner under täcket klockan halv tio när solen sken ute. mmm-mm. nu tror jag att jag har tagit igen sömnen jag missade under kongressen. och så lagade jag världens godaste chiliconqourn! men innan jag steg upp låg jag kvar under täcket och ilskade över insändarsidorna i metro. ja, alltså inte i stort, men en debatt jag följt lite då och då under våren och som fick sitt senaste inlägg igår. det är alltså abortdebatten jag pratar om. jag blir tokig. hittills har jag sett ett enda inlägg från en kvinna som är emot abort. a l l a övriga är skriva av män. och okej. klart man får tycka att det är sorgligt med abort om man är man, men så länge det inte går att stoppa små foster och låta dem växa i manskroppar och födas ut ur penisar, så får ni helt enkelt acceptera att det är kvinnor som har sista ordet här. basta. och istället för att hålla på att skuldbelägga kvinnor och flickor som har gjort abort genom att kalla dem mördare, kanske ni kan lobba hårdare för att det där jävla mansp-pillret ska komma ut på marknade nån jävla gångjävel? det skulle kanske göra lite skilland om allt birthcontrolansvar inte låg på girlsen bara?! jag orkar inte kräla in mer i den här diskussionen mer idag, för jag har faktiskt lyckats bli på bra humör igen efter min fantastiskt lyckade matlagning. nejnejnej. usch. nu puttrar manshatet i min kropp precis sådär livligt som chiliconqournen gjorde tidigare idag.. ajajaj.
nåja. igår sa stefan i alla fall att han med glädje tar hela föräldraledigheten när det vankas bebbar i framtiden. ljuvt! bröstpump och så behöver jag inte vara rädd för att jag inte kommer kunna satsa på mina drömmar. jag ska bli som alice timander, fast med en man som tar 50/50ansvaret så att mina barn inte behöver komma i kläm. nej. jag orkar inte fördjupa mig mer i det här heller. nån annan dag.

i alla fall: den här dagen har sovits bort, men imorgon blir det både tvätt och städ, tjohejfadelittanochholabalo. sen kan du komma och fika, a-k!

nu ska jag spana in bilddagboken. oojojoj det börjar bli jobbigt att inte ha någon dator hemma. jag är helt efter överallt! allt kommer av sig. jag ligger efter i bloggläsning, bloggskrivning, och jag har typ femtusenmiljoner bilder att kika på i bdn. snälla datorn. kom hem. vi ska ta bättre hand om dig den här gången.

RSS 2.0